Tussen de historische stad Vianen en het Merwedekanaal ligt het Sluiseiland. Op deze locatie wordt een woonwijk ontwikkeld van circa 180 woningen voor diverse bewoners, van jong tot oud, van gezinnen tot zelfstandigen. De locatie wordt gekenmerkt door de naastgelegen historische stad, een uitstekende aansluiting op het wegennetwerk en uitzonderlijke landschappelijke vergezichten op het rivierengebied. Het stedenbouwkundig en landschapsarchitectonisch ontwerp van Rijnboutt zorgt ervoor dat de bewoners van Vianen op eigen wijze kunnen (blijven) profiteren van deze bijzondere locatie. De historische stad wordt beter leesbaar gemaakt, de infrastructuur efficiënter ingericht en het groen beter ontsloten. De vrije ruimte blijft geschikt voor de jaarlijkse feestelijke buitenevenementen aan het water. De woonkwaliteit staat centraal; wonen op Sluiseiland biedt het comfort van stedelijke voorzieningen en de rust van buiten wonen.
Voor meer informatie over Sluiseiland Zuid, klik hier.
Meer informatie: sluiseiland-vianen.nl
Samen met het naastgelegen Klavers Jansen en Electron vormt Backer+Rueb het Creative District van Breda. Backer+Rueb wordt een gemengde stedelijke buurt op loopafstand van het station met volop ruimte voor werken, horeca aan de kade en andere publieke voorzieningen. De bestaande fabriekshallen en het kantoor worden met doorbraken, aanbouwen en spectaculaire toevoegingen op het dak de identiteitsdragers van het gebied. De buurt wordt autovrij en groen. De hele buurt ademt het industriële verleden en wordt gekleurd door kunst en design.
De voormalige Knoopkazerne Utrecht wordt herontwikkeld tot efficiënt en aantrekkelijk rijkskantoor met vergadercentrum en gastwerkplekken. De uitvoering begint in 2015 en het Rijkskantoor zal begin 2018 in gebruik worden genomen, waarna een onderhouds- en exploitatiefase van 20 jaar zal starten. Rijnboutt verzorgt hier de stedenbouwkundige inpassing en de inrichting van de buitenruimte.
Het voormalig industriegebied op de kop van het Cruquiuseiland in Amsterdam wordt getransformeerd tot een levendige woon- en werkomgeving. Van origine opgesplitst in vier afzonderlijke bedrijfsterreinen is de huidige planvorming gericht op één samenhangende visie voor het hele gebied. Rijnbout tekent voor het integrale ontwerp van stedenbouw, buitenruimte en architectuur. Drie binnen het Raamwerk Openbare Ruimte (Buro Lubbers) geplaatste bouwblokken met sculpturale hoogteaccenten aan de kop, krijgen een pendant in een getrapt en autovrij plein aan het water waarop speels een vierde blok (Bedaux de Brouwer) alsook de herplaatste villa ‘De Werkmeester’ zijn gearrangeerd.
Een stedenbouwkundige verkenning voor het Cruquiuseiland in Amsterdam met een stedenbouwkundige massastudie voor een prachtige kavel op de kop de Cruquiusweg. In de nadere uitwerking van de massa is een programma met gemengd wonen en werken opgenomen in twee bouwdelen.
Het door Rijnboutt opgestelde Masterplan Santrijn werd in januari 2009 vastgesteld. Het Masterplan maakt duidelijk welke kant de gemeente op wil met het Santrijngebied. Het college heeft in december 2010 besloten om geen Huis voor Cultuur te realiseren in het Santrijngebied. Rijnboutt werkt nu aan stedenbouwkundige alternatieven. Het voorkeursalternatief wordt vertaald in een geactualiseerde versie van het Masterplan Santrijn.
Het Norfolkterrein wordt een integraal onderdeel van de stad Den Haag. Na jarenlang afgesloten te zijn geweest wordt het gebied toegevoegd aan het woonmilieu van Duindorp en Scheveningen Haven. De eerste fase kan worden ontwikkeld langs de Houtrustweg, waarmee het gebied zal aansluiten op het vernieuwde Duindorp. Rijnboutt heeft aan verschillende stedenbouwkundige modellen voor dit gebied gewerkt.
De Wildeman- en Blomwijckerbuurt in Amsterdam Osdorp is een van de laatste vernieuwingsgebieden in de stedelijke vernieuwing van Amsterdam Nieuw West. De vernieuwing van de buurt is nodig. Een groot deel van de woningen is verouderd en de sociale en economische positie van bewoners en ondernemers blijft achter bij de rest van Osdorp en het gemiddelde van Amsterdam. Stadsdeel Osdorp en de vier betrokken corporaties (Eigen Haard, Far West, Stadgenoot en Ymere) willen daar verandering in brengen. In het vernieuwingsplan, dat in februari 2010 openbaar is gemaakt, staat aangegeven hoe dat kan.
Rijnboutt nam deel aan de participatie en verzorgde de stedenbouwkundige visie en de modellenstudies voor het integraal vernieuwingsplan voor de Wildemanbuurt en de Blomwijckerbuurt in Osdorp.
De Citadel wordt een centrumgebied in Nijmegen Noord waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Het project heeft de ambitie de stad Nijmegen naar de overzijde van de rivier te halen. Nijmegen wordt van een stad aan de rivier, een stad waar de rivier doorheen stroomt.
Ontwerp voor een woon-/winkelgebouw met parkeergarage bestaande uit 50 woningen, ca. 5.400 m² winkelruimte en ca. 455 parkeerplaatsen, gelegen aan een green rond de Petruskerk. Het gebouw vormt samen met twee andere nieuw te realiseren gebouwen en de green de beëindiging van het winkelcircuit van de stad en vervolledigt de stadsrand.
Opstellen van een Referentiekader voor de Zuidrand van Hoofddorp. Scenario-onderzoek naar verschillende programmatische invullingen; woningbouw, voorzieningen, bedrijven gecombineerd met een duurzame recreatieve en groene verbinding met het Park van de 21e eeuw. Stedenbouwkundige supervisie en advies voor het projectgebied van de zuidrand, opstellen van bouwenveloppen voor ontwikkelingslocaties
Het complex is opgebouwd uit drie losse bouwdelen. Het zuidblok bestaat uit een parkeerkelder met daarboven 28 seniorenwoningen. Het middenblok omvat een wijkcentrum met sociaal eetcafé, een kinderdagverblijf, een bibliotheek, een consultatiebureau, een sportzaal en een GOED (Gezondheidzorg Onder Een Dak). Op de begane grond van het noordblok komt een apotheek met daarboven 36 eenheden voor begeleid wonen.
Ontwerpatelier, integrale planvorming, ontwikkelingsplanologie. Ecologische verbindingen, 210 ha. strategisch groenproject, verdedigingslinies, verlegging tracé Rijksweg A1, aquaduct, 4500 woningen.
Ontwerpen aan deze plek betekent een transformatie van deze poldergrammatica. Het karakter van de droogmakerij vindt zijn vervolg in een parklandschap dat wordt bepaald door de lange lijnen van gestrekte landschappelijke zones, water en bomenrijen.
Het verdwijnen van het veer Kruiningen-Perkpolder heeft ingrijpende gevolgen voor de economische dynamiek en beleving van Perkpolder en omgeving. Om het tij te keren hebben de gemeente Hulst, de provincie Zeeland en Rijkswaterstaat Zeeland in 2004 afgesproken een aantal initiatieven te ontwikkelen om het gebied sociaal en economisch op te laten leven. Belangrijke uitgangspunten voor de planvorming waren: Buitendijkse en binnendijkse natuur. Het programma omvat o.a. 150 woningen, 200 deeltijd-woningen, een jachthaven met 350 ligplaatsen, een hotel met wellness-functies, een golfbaan en een hippisch centrum.
Wonen, winkelen en parkeren op twee locaties. Inrichting openbare ruimte en ‘green’ rond de Petruskerk.
Bij de ontwikkeling van het Masterplan Noordoevers hebben het karakter en de historie van het gebied centraal gestaan. Het karakter wordt voor een groot deel bepaald door de relatie met het water.
De Lloydpier is een bijzonder Rotterdams schiereiland. Er is het water, de weidsheid van het uitzicht, de bijzondere noeste maritieme sferen van de historische havenbebouwing aan de Lloydstraat; de Schiecentrale, het Jobsveem en het Lloydgebouw.
Het stedebouwkundig plan is ontwikkeld naar aanleiding van een prijsvraag ingericht door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Het plan wil het Droogdokkeneiland deel laten worden van ‘t Eilandje en de stad Antwerpen, zonder de authenticiteit van het eiland te verliezen.